Editörün Seçimi

Devre Mülk Nedir ve Nasıl Çalışır?

Devre Mülk Nedir ve Nasıl Çalışır?

Tatil yapmayı seven, sık seyahat eden biri misiniz? Öyleyse devre mülk terimiyle karşılaşmış ve Devre mülk nedir ve nasıl çalışır? diye merak etmiş olabilirsiniz. Genellikle tatil sahipliği olarak adlandırılan devre mülk ve devre tatiller, bireylerin tatillerini yıllık bazda garantilemelerine olanak tanıyan konaklama tipleridir.

Devre mülk sözleşmesi ile mülk sahipleri, tatil yerlerinde belirli bir süre kullanma hakkına sahiptir. Bu sözleşmeler genellikle ömürlüktür, yani sonsuza kadar sürer. Bir devre mülk sahibi olduğunuzda, ömür boyu tatil için ön ödeme yaparsınız, bu da uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar.

Devre mülk nedir ve nasıl çalışır? sorusunun cevabını öğrenmek istiyorsanız yazımızı sizin için hazırladık. İşte başlıyoruz!

Devre Mülk Nedir?

Öncelikle devre mülkün ne olduğunu anlamak, bu sistemin nasıl çalıştığını anlama noktasında büyük önem taşıyor! Pek çok seçenek mevcut olduğundan hangisinin sizin için uygun olduğuna karar vermek zor olabilir. Ancak endişeye hiç gerek yok! Çünkü tüm ayrıntıları sizin için derledik!

Devre mülk, ortak veya kısmi mülkiyete bölünmüş bir tatil köyü birimi veya tatil mülküdür. Bu sahiplik genellikle haftalık artışlarla olur. Günümüzde devre mülklerin çoğu Wyndham, Marriott ve hatta Disney gibi büyük şirketlerdedir. Bu dev konaklama markaları, sahiplerine tatil için esneklik ve kişiselleştirme sağlayan bir tatil kulübü üyeliği tarzı sunmaktadır.

American Resort Development Association yani ARDA tarafınca, devre paylaşımı gayrimenkulde menfaat içerebilen veya içermeyebilen bir tatil mülkünün ortak mülkiyeti olarak tanımlanır.

Devre mülk nedir? sorusunun yanıtları yalnızca bunlarla sınırlı değil elbette! Devre mülk sahipliği normalde bir haftadan oluşur ancak süreler bağlı olunan şirket ve tesislere göre değişiklik gösterebilir. Özetle, bir daireyi başka hak sahipleriyle paylaşır ve yıl içerisinde belirlenmiş bir haftanın sahibi siz olursunuz.

Artık devre mülkün ne olduğuna değindiğimize göre, nasıl çalıştığına geçebiliriz!

Devre Mülk Nasıl Çalışır?

Devre mülk sahibiyseniz veya satın almak istiyorsanız, tatil sahipliği alacağınız şirket veya tesise aşina olmalısınız çünkü her biri farklı şekilde çalışır. Her devre mülk şirketi sahiplerine farklı seçenekler sunabilir.

Devre mülklerin çalışma şekli yıllar içinde gelişti ve değişti. Önceden sahiplerine sabit hafta sistemiyle  her yıl aynı yerde tatil kullanımı sunan şirketler zamanla sisteme farklılıklar getirdiler. Bugün en iyi tatil kulüpleri ve markaları, daha fazla esneklik ve özgürlüğe olanak tanıyan puana dayalı bir sistem de sunmaktadır.

Sabit Haftalık Devre Mülkler

Devre sistemleri Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez popüler hale geldiğinde, aileler devre mülkte bir hafta ve her yıl o süre boyunca kullanabilecekleri belirli bir birim satın alıyordu.

Sabit haftalarda hafta numarası hiçbir zaman değişmediği gibi genellikle Ocak ayının ilk haftasında başlayarak Aralık ayının son haftasına kadar devam eden bir numaralandırma sistemi izlenmektedir. Tesise ve şirkete bağlı olarak haftalar genellikle Pazartesi, Salı veya çarşamba günü giriş tarihiyle başlamaktadır.

Sabit haftaların faydaları arasında rezervasyon yapmak için önceden plan yapma zorunluluğunun olmaması ve her yıl garantili bir sürenin olması yer alır diyebiliriz. Üstelik popüler bir tatil beldesinde veya talep gören sezonda değerli bir haftaya sahipseniz devre mülkünüzü kullanmadığınız zamanlarda kolay bir şekilde kiraya verebilirsiniz.

Değişken Haftalık Devre Mülkler

Değişken haftalık devre mülkler ise sabit haftalar ile kıyaslandığında daha fazla esneklik sunar. Değişken hafta, yıl boyunca herhangi bir hafta için ilk gelen alır esasına göre rezervasyon yapılmasına olanak tanır. Bazı değişken haftalar mevsime göre sınırlandırılmıştır ve yalnızca yıl içinde belirli bir dönemde veya mevsimde kullanılabilir. Örneğin, mülk sahipleri yaz tatili haftalarını tesisin yaz tarihlerine denk gelen herhangi bir hafta boyunca kullanabilirler.

Puan Tabanlı Devre Mülkler

Günümüzde en popüler devre mülk sahipliği türü, puana dayalı sistemdir. Birden fazla tatil kulübü, puana dayalı devre tatil çeşitleri sunar. Örneğin, WorldMark by Wyndham, sadece puan üyeliği ile çalışır. Yani bu, WorldMark tatil yerlerinin herhangi birinde kullanılabilecek belirli miktarda puan satın aldığınız anlamına gelir.

Hilton Grand Vacations gibi kulüpler, sahiplerine daha fazla esneklik için sabit haftalarını puanlara dönüştürme olanağı sunmaktadır. Bu durumda, her yıl alacağınız puanların sayısı tatil yerinin popülaritesine, daire büyüklüğüne, sezona ve şirkete göre değişiklik gösterebilen diğer seçeneklere bağlıdır.

Sahipler her yıl yıllık puan tahsislerini alırlar. Bu tahsis, sahiplere, farklı mevsimlerde ve değişen süreler boyunca her boyuttaki otel ve tatil köyüne erişimle birlikte, ne zaman ve nerede rezervasyon yapacakları konusunda esneklik ve kontrol sağlar.

Siz de devre mülk, devre tatil ve takas sistemleriyle ilgili bilgi sahibi olup son gelişmeleri takip etmek istiyorsanız, www.devremulktatil.org’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Devre mülk ve tatil sektöründeki haberlerden anında haberdar olmak için www.devremulktatil.org’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz!

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir