Genel

Devre Mülk Türleri Nasıl Çalışır?

Devre Mülk Türleri Nasıl Çalışır?

Devre mülk türlerinin nasıl çalıştığından önce, değişken hafta veya puana dayalı devre mülk sahibiyseniz ya da olmayı düşünüyorsanız, tesisinizde belirlenmiş dönemlere özellikle dikkat etmek isteyebilirsiniz. Devre mülk sezonları, yılın popüler ve az talep gören zamanlarını tanımlayan, yılın belirlenmiş dönemleridir.

Devre mülk şirketleri sözleşmelerinde “Altın”, “Kırmızı” veya “Gümüş” gibi farklı adlandırmaları kullanabilir. Değişken haftanız yalnızca bir sezonda kullanılmak üzere belirlenmiş olabilir ve devre döneminiz oldukça popülerse istediğiniz tarihleri ​​almak için önceden rezervasyon plan yapmanız gerekebilir.

Devre Mülk Türlerinin Farklı Sözleşmeleri

Devre mülk türleri farklı çalışma biçimlerinin yanı sıra, farkında olunması gereken birden fazla sözleşme türü vardır. Ayrıca satın alacağınız sözleşme türü tatil yerinizin konumuna veya markasına göre değişiklik gösterebilir.

Devre Mülk Türleri: Tapulu Devre Mülkler

Tapulu devre mülk sözleşmesi, konaklama biriminin tüm sahipler arasında eşit olarak paylaştırıldığı anlamına gelen bir devre mülk türüdür. Genellikle her sahibin, kendi sahiplik dilimini kullanabileceği belirli bir haftası (sabit bir haftası) vardır. Tapulu bir mülk, herhangi bir tapulu gayrimenkulle aynı mülkiyet haklarına sahiptir. Sahibi daimi olarak mülkün sahibidir ve mülkü satabilir, kiralayabilir, miras bırakabilir ve hatta devredebilir.

Devre Mülk Türleri: Kullanım Hakkı (RTU) Devre Mülkler

“Kullanım hakkı” anlamına gelen RTU, tapusuz devre mülk türü sözleşmeleridir ve size bir birimi belirli bir süre boyunca kullanma hakkı verir. Bu, tapu mülkiyeti sözleşmesinden farklı olarak devre tatilin aslında “sahibi” olmadığınız anlamına gelir.

Sözleşmenin şartları sizi yasal olarak tatil mülküne bağlar. Her devre sözleşmesinin geçerli olacağı yıl miktarı tesise ve markaya bağlıdır. Bir RTU devresi satın aldığınızda, sözleşme süresinin ne zaman dolacağını tam olarak bilirsiniz; bu, o mülk için artık sözleşme kapsamında olmayacağınızın anında farkında olduğunuz anlamına gelir.

Son kullanma tarihinin olması, sahibine bir rahatlama hissi verebilir. Ömür boyu bir sözleşmeye bağlı olmadıklarını bilmek rahatlatıcı gelebilir. Ne de olsa bakım ücretleri veya diğer masraflardan sonsuza kadar sorumlu olmayacaklar. Buna karşın, tapulu devre mülk sözleşmelerinde bazı kişiler maddi sıkıntılara girmektedir. Nedeni ise bu kadar uzun bir süre boyunca ücretlerini ödeyememeleri olabilir. RTU devre mülkleri, sahiplerine ödemelerinin bitme özgürlüğünü sağlayabilir.

Devre Mülk Türleri: Özel Mülkler

Kiralık devre mülklere harika bir örnek Disney Vacation Club’dır. Bir Disney Vacation Club devre tatil mülkü satın aldığınızda, bir tatil tesisine ilişkin tüm sözleşmelerin sona erme yılı aynı olacaktır. Bunun nedeni, DVC’nin tatil yerlerini inşa etmek için araziyi Disney Vacation Development’tan “kiralaması”dır. Bu, kullanım hakkı sözleşmesine benzer çünkü sözleşme sona erdiğinde tesis sahibi artık tatil yerinin bir parçasına sahip olmaz.

Devre Mülk Türleri: İki Yıllık ve Üç Yıllık Devre Mülkler

Bazı devre mülk türleri yıllık kullanıma izin verirken, iki yılda bir devre mülk ise iki yılda bir kullanım olanağı sunar. Bir “kullanım yılı”, yılın çift veya tek sayıyla bitmesine bağlı olarak çift veya tek sayıdır. Üç yıllık sözleşmeler de mevcuttur, yani mülkiyetinizi her üç yılda bir kullanabilirsiniz. Bu tür devre tatilin avantajı, satın alma ve bakımının daha ucuz olmasıdır.

Siz de devre mülk, devre tatil ve takas sistemleriyle ilgili bilgi sahibi olup son gelişmeleri takip etmek istiyorsanız, www.devremulktatil.org’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Devre mülk ve tatil sektöründeki haberlerden anında haberdar olmak için www.devremulktatil.org’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz!

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir