Genel Editörün Seçimi Termal Tatil

Termal Tesis Kurmadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Madde!

Termal Tesis Kurmadan Önce Bilmeniz Gereken 9 Madde!

Tatile çıkan kişiler arasında sağlık turizminin artık en az yaz turizmi kadar popüler hale geldiği bir gerçek! Termal tesislerin de en çok merak edilen ve araştırılan konaklama birimleri arasında yer alması hiç şaşırtıcı değil! Tedavi edici ve yenileyici özellikleri nedeniyle doğal kaplıcaların veya jeotermal kaynakların bulunduğu bölgelerde konumlanması tercih edilen termal tesislerin inşa öncesi sürecinde tek belirleyici madde bu değil şüphesiz İşte tam bu nedenle termal tesis kurmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? sorusunu sizin için Termal Tesis Kurmak İçin En İdeal 5 Bölge! başlıklı yazımızda mercek altına aldık! Hazırsanız, işte başlıyoruz! Peki termal tesis kurmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir?

1) Termal tesis kurmayı veya işletmesini devralmayı planlıyorsanız, bu yerin doğal kaplıcalar ya da gayzerler gibi aktif jeotermal aktiviteye sahip bir alan üzerinde olmasını birinci önceliğiz olarak kabul edebilirsiniz. Böylece ziyaretçilerinizin ihtiyaç duyacağı sıcak suya doğal kaynağından ulaşmasını sağlayabilir, işletmenizin daha çok turist çekmeksinin ihtimalini artırabilirsiniz.

2) Termal tesisler belirli bir kitleye hitap ettiğinden çekebildiği kadar çok sayıda ziyaretçi alması en önemli kriterlerden biri desek pek de abartmış sayılmayız. İşte tam da bu nedenle zaten turistlere hitap eden veya etme potansiyeline sahip bir konum seçmeye özen gösterebilirsiniz. Doğal güzelliğiyle meşhur veya kültürüyle ön plana çıkan bölgeleri hem dinlenme hem de gezmeyle ilgilenen ziyaretçiler için termal tesis alanlarına dönüştürebilirsiniz.

3) Kuracağınız veya işletmesini devralacağınız tesisin çok sayıda ziyaretçi çekmesini hedeflediğinizi tahmin ediyoruz. Kolay ulaşılabilir konuma sahip bir tesis ile hedefinize ulaşabilir, işletmenizden kâr elde edebilirsiniz. Kara, hava veya diğer ulaşım yolları ile rahatça erişibilen ve büyük havaalanlarına veya otoyollara yakınlığı olan bir termal tesis ile konuk potansiyelinizi artırabilirsiniz.

4) Ziyaretçiler her ne kadar termal kullanımına bağlı dinlenme ve yenilenme odaklı bir sağlık turizmine geliyor olsa da tesisinizin iletişim ağlarını maksimum seviyede sunabilirsiniz. Kamu hizmetleri, ulaşım, yollar ve telekomünikasyon gibi olmazsa olmazları kontrol edebilir, termal tesisinizin inşasını bu niteliklere göre şekillendirebilirsiniz.

5) Tesisinizin inşası veya devrinden önce pazar analizi yapabilirsiniz. Böylece bölgedeki rekabeti araştırarak gelecek için finansal sürekliliğinizi ölçüp tartabilirsiniz. Daha az termal tesisin olduğu ancak doğal kaynaklar bakımından verimli bir konumda işletme olarak öne çıkabilir, pazardan daha büyük pay almak gibi fırsatlara sahip olabilirsiniz.

6) Çekmek istediğiniz konukların yapacakları seyahatten beklentilerini anlamak için pazar araştırması yapabilir veya bir uzmana yaptırabilirsiniz. Böylece potansiyel konuklarınızın tercihlerini daha iyi analiz edebilir, ziyaretçi çekme alanınızı genişletebilirsiniz. Sonucunda tesisinizi termal alanda etkili bir şekilde tasarlayabilir ve pazarlayabilirsiniz.

7) İşletmenizi pazarlamak ve sponsor desteği almak için bölgedeki lokal imkanlar için ayrılan payın düzeyini ölçebilirsiniz. İşletme organizasyonları için yerel yönetimler, topluluklar ve belediyelerle iletişime geçebilir, başarılı iş birliklerine imza atabilirsiniz.

8) Yerel iklim etmeninin işletmeniz üzerindeki etkisini göz önünde bulundurabilirsiniz. Tesisin konumunda yaşanan mevsimler ve mevsimlerin uzunluğunun ziyaretçi çekme potansiyelini etkilediğini aklınızda tutabilirsiniz. Daha ılıman havaya sahip bir konumda yıl boyunca sağlık turizmi alanında hizmet verebilirsiniz.

Termal tesis kurmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? sorusunun yanıtı yalnızca bunlarla bitmiyor elbette! Doğal çevre güzelliğini tesis inşasında veya devralmadan önce kriter olarak belirleyebilirsiniz. Konuk çekme potansiyelinde önemli role sahip olan estetik çevre ve peyzaj mimarisi ile tesisinizin bu yönde pazarlayabilir, sağlık turizmi şartlarını karşıladığına vurgu yapabilir, rakipleriniz arasında öne çıkabilirsiniz.

Siz de devre mülk, devre tatil ve takas sistemleriyle ilgili bilgi sahibi olup son gelişmeleri takip etmek istiyorsanız, www.devremulktatil.org’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Devre mülk ve tatil sektöründeki haberlerden anında haberdar olmak için www.devremulktatil.org’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz!

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir