Genel

Termal Havuzlar Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey!

Termal Havuzlar Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey!

Termal havuzlar sağlık turizminde hizmet veren işletmelerin en çok rağbet gören tesis içi olanaklarından biri… Çoğunlukla yetişkinlerin tedavilerinde kullanılsa da termal havuzların alanı yalnızca bunun sınırlı değil! Özellikle gençler ve çocuklar için yazın en büyük eğlence kaynaklarından desek pek de abartmış sayılmayız. Peki termal havuz nedir?

Termal havuzları kısaca su sıcaklığının jeotermal enerjiden gelmesi için özel olarak tasarlanmış ve bu yönde inşa edilmiş içi su dolu çukurlar şeklinde tanımlayabiliriz. Çevresinde konumlanmış kaplıcalar sonucunda doğal olarak birikebileceği gib işletmeler tarafından özel üretilebilir. İnsan yapımı işletme içi termal havuzlarda ideal sıcaklığın korunabilmesi için belli ısıtma sistemlerine ihtiyaç duyulabilir.

Termal havuz nedir? sorusunu cevapladığımıza göre bu tür havuzların nerede konumlanabileceğini cevaplayalım şimdi de! Genellikle kaplıcalarda, sağlıklı yaşam komplekslerinde veya hidroterapi ya da diğer bir adıyla suyla tedavi sunan tatil merkezlerinde bu tür havuzlara rastlayabilirsiniz.

Havuzların tasarımı kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilir. Eğer daire tipi kullanıma uygun bir havuz tasarlanacaksa daha küçük boy bir tasarım tercih edilebilirken, ortak kullanım alanları için bir havuz yapılıyorsa boyut bakımından daha büyük bir tasarıma gidilebilir. Normal yüzme havuzlarına kıyasla yüksek sıcaklık beklentisini karşılaması için termal havuzlarda sıcaklık genellikle 33°C ila 38°C arasında hedeflenebilir.

Sıcaklık hedefini karşılaması amacıyla, termal havuzlar hassas sıcaklık kontrolü sağlayan özel ısıtma mekanizmaları ile tasarlanabilir. Jeotermal ısı pompası veya doğal yeraltı ısı deposu gibi kaynaklardan gelen ısı aktarımı güçlü ısıtma sistemleri ile hedeflenen sıcaklık derecesi işletmeler tarafından yakalanabilir.

Kullanıcıların tedavi edici ve rahatlatıcı bir ortam arayışını yerine getirmek de termal havuzların bir diğer özelliği şüphesiz! İşte tam da bu nedenle havuzları dolduran ılık su için kas gerginliğini hafifletmeye, kan dolaşımını iyileştirmeye faydalı diyebiliriz. Ek olarak ise havuzların içerisinde sıcak su ile rahat bir banyo deneyimi yaşayabilirsiniz.

Termal havuz nedir? sorusuna kısa ve öz bir cevap vermemiz gerekirse, termal havuzların terapi etkisi sunan sıcak bir banyo deneyimi sağlamak için jeotermal ısıtma teknolojisini kullanan insan yapımı bir havuz olduğunu söyleyebiliriz.

Devre mülk ve tatil sektöründeki haberlerden anında haberdar olmak için www.devremulktatil.org’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz!

Termal Havuz Faydaları Nedir?

Sağlık turizmi yapmak isteyen kullanıcıların işletme tercihlerinde belirli tesislerin termal havuza sahip olup olmadığı belirleyici faktörler arasında! Şifa kaynağı tanımının hakkını sonuna kadar veren termal havuzlar ile benzersiz bir banyo deneyimi sonucunda rahatlayabilir, kendinizi yenilenmiş hissedebilirsiniz. Peki termal havuz faydaları nedir?

1) Termal havuzları kullanarak vücudunuzu rahatlatabilir ve stres seviyenizi düşürebilirsiniz. Ilık suyun verdiği huzur ve sakin ortamın yarattığı atmosfer ile zihninizi sakinleştirebilir ve gerginliği üzerinizden atabilirsiniz.

2) Kas ve eklem ağrılarınızı giderebilir, iskelet sisteminizi iyileştirebilirsiniz. Havuzlardaki yüksek sıcaklık derecesiyle ağrılarınızı yatıştırabilir, eklemlerinizdeki ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Vücuttaki iltihapları azaltarak iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olur ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlar.

3) Kan dolaşımınızı hızlandırabilir, içten gelen bir sağlığa sahip olabilirsiniz. Havuzların içindeki özel sıcaklığa sahip su ile kan damarlarınızın genişlemesini sağlayabilir, vücudunuzdaki kanın daha kolay dolaşım yapmasınının kapılarını aralayabilirsiniz. Özellikle kalp sağlığına faydası yüksek bu durum ile vücudunuzun tüm dokularına daha fazla oksijen ve besin taşınmasını destekleyebilirsiniz.

4) Bedensel güzelliğinizi dıştan da destekleyebilirsiniz! Termal suda bulunan kükürt, silika ve magnezyum gibi doğal mineraller ile toksin atıcı etkilerden faydalanabilirsiniz. Bu mineraller ile birikmiş toksinlerden kurtularak cilt bariyerinizi iyileştirebilir ve cilt sağlığınızı artırabilirsiniz.

5) Akciğer sağlığınızı maksimum seviyeye getirebilir, solunumunuzu iyileştirebilirsiniz. Havuzların konumlandığı sıcak ve nemli atmosferde astım veya alerji gibi solunum rahatsızlıklarınızı tedavi edebilirsiniz. Nemli havada solunum yaparak nefes alımınızı kolaylaştırabilirsiniz.

6) Havuzlarda sosyalleşebilir ve eğlence olanaklarından faydalanabilirsiniz. Sizinle birlikte ortak alandaki havuzu kullanan diğer insanlarla kaynaşabilir, ortak bir deneyimi paylaşarak sosyalleşebilirsiniz.

7) Havuzların konumlandığı benzersiz tabiatın tadını çıkarabilirsiniz. Birçok havuz doğal kaynakların yakınında yer aldığından ormanlık veya yeşilin bol olduğu alanlara kolay yoldan ulaşabilirsiniz. Böylece doğal manzaraların keyfini çıkarırken bir yandan da termal suların şifasından faydalanabilirsiniz.

8) Havuzlara yılın her mevsiminde erişebilirsiniz. Kapalı veya açık havuzları dış hava koşullarından bağımsız her mevsim kullanabilirsiniz. Bu tür havuzlar genellikle jeotermal enerji veya özel ısıtma sistemleri ile ısıtıldığından her hava koşulunda sağlığınız için elzem sabit sıcaklıktan yararlanabilirsiniz.

Termal havuz faydaları nedir? sorusunun cevapları bunlarla sınırlı değil elbette! Son olarak bir hatırlatma yapalım. Havuzları kullanmadan önce herhangi bir risk almamak adına bir sağlık uzmanına danışabilir, kendinizi riske atmadan güvenli bir kullanım yapabilirsiniz!

Siz de devre mülk, devre tatil ve takas sistemleriyle ilgili bilgi sahibi olup son gelişmeleri takip etmek istiyorsanız, www.devremulktatil.org’u ziyaret etmeyi unutmayın!

Devre mülk ve tatil sektöründeki haberlerden anında haberdar olmak için www.devremulktatil.org’un Instagram hesabını takip edebilirsiniz!

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir